Behandelingen

Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een complex geheel van botten, spieren en banden.  Als alles goed werkt zijn er geen klachten. Helaas gaat er wel eens wat mis, door bijvoorbeeld een val, overbelasting of een ontsteking.   Bij pijn en ongemak met fysieke klachten kan je naar de fysio. Fysiotherapie helpt om pijn te verlichten en voorkomt dat klachten erger worden.

Psychosomatische Fysiotherapie

Psychosomatiek is gericht op klachten die te maken hebben met spanning, gedachten die we over onze klachten hebben en hoe we ermee omgaan. Pijn kan je  in beslag nemen, je onzeker maken en je het gevoel geven dat je lichaam je in de steek laat. Leren omgaan met je lichaam en nieuwe mogelijkheden vinden, is het uitgangspunt van psychosomatische fysiotherapie: op weg naar herstel.

Artrose

Artrose is een verandering van het kraakbeen in het gewricht.  Deze verandering is een natuurlijk proces van het ouder worden, maar soms gaat dit gepaard met vervelende pijnklachten.  Het kraakbeen wordt te dun , rafelt af of verdwijnt helemaal.

Medical taping

Medical taping is een vorm van tapen waarbij spieren worden ondersteund in hun functie.  Dit ontlast het gewricht.  De tape heeft door zijn elasticiteit een liftende werking op de opperhuid.  Er komt meer ruimte  in de lymfe- en bloedvaatjes waar oppervlakkige pijn sensoren zijn.   Dit kan een goede aanvulling zijn op de behandeling, maar staat niet op zichzelf.