Fysiotherapie

“Door een nare val heb ik mijn schouder gebroken.  Ik had vreselijke pijn. De dokter in het ziekenhuis zei dat ik naar de fysiotherapeut moest.  Ik zag er erg tegenop. Marjo kon diezelfde dag nog bij mij aan huis komen. Dat was heel fijn, want alles was mij teveel. Ik kon zelfs mijn jas niet meer aantrekken.  Ik kreeg van haar veel hulp, uitleg wat ik kon doen en oefeningen. Gelukkig schreef ze het ook op, door alle pijn had ik het geheugen van een zeef. Heel rustig begonnen we de bewegingen van mijn arm en schouder uit te breiden.  Marjo had goed in de gaten wanneer het teveel werd . Gelukkig is mijn schouder weer herstelt, ik heb geen pijn meer en kan mijn arm goed gebruiken. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder fysiotherapie.”

Mw v.d. Meer

Wat is fysiotherapie?

Het menselijk lichaam is een complex geheel van botten, spieren en banden.  Als alles goed werkt zijn er geen klachten. Helaas gaat er wel eens wat mis, door bijvoorbeeld een val, overbelasting of een ontsteking.   Bij pijn en ongemak met fysieke klachten kan je naar de fysio. Fysiotherapie helpt om pijn te verlichten en voorkomt dat klachten erger worden.

Klachten kunnen ook geleidelijk ontstaan, vaak is het niet duidelijk waardoor het gekomen is.  Een consult bij de fysiotherapeut, ook zonder verwijzing van de huisarts, kan u helpen om inzichtelijk te krijgen wat er aan de hand is.  Er wordt beoordeelt of uw klachten door fysiotherapie beter kunnen worden of dat er andere behandelmethoden nodig zijn. Een consult zal u informatie over uw gezondheid verschaffen om gericht te kunnen werken aan uw herstel.

Fysiotherapie: de behandeling

In de behandeling staat uw hulpvraag centraal.  Door middel van fysiotherapeutische interventies zoals massage ,mobilisaties, manuele technieken, en oefentherapie wordt gewerkt aan uw herstel.  Herstel is voor iedereen anders . Inspelen in dit proces, met focus op de relatie tussen lichaam en geest is een toegevoegde waarde van fysiotherapie De Verbinding.

Wanneer naar de fysiotherapeut?

Bij fysiotherapie kan je hulp krijgen om van verschillende lichamelijke klachten af te komen die ervaren kunnen worden tijdens het bewegen of bij bepaalde houdingen.  De oorzaak van deze klachten kan heel erg verschillend zijn, bijvoorbeeld sportblessures, klachten opgedaan tijdens werk of door het maken van een verkeerde beweging.  Maar met welke klachten of aandoeningen ga je naar de fysio? Bij twijfel is het altijd verstandig een zorgverlener te raadplegen.

Fysiotherapeuten zijn er om te zorgen dat patiënten met hun klachten de juiste zorg krijgen, soms betekent dat doorsturen naar een huisarts, soms betekent dat zelf behandelen.  Wij zijn opgeleid om een “screening”uit te voeren en op gele en rode vlaggen te letten. Verder komt uit een screening advies, geruststelling en een duidelijk stappenplan naar hoe verder te gaan om de klacht te verhelpen.

  • Bij sportblessures
  • Door het maken van een verkeerde beweging
  • Na een ongeval
  • Bij overbelasting
  • Na operaties en vóór operaties
  • Bij Chronische klachten
  • Bij neurologische aandoeningen
  • Bij klachten van pezen, spieren,banden en gewrichten
  • Bij spanningsklachten, zie psychosomatische fysiotherapie

 

Neem contact op met fysio De Verbinding